Terug

Volg Hart van Nederland

Van Gaal geeft dikke zoen aan Dumfries: 'Ongelooflijk trots'

WK

3 dec 2022, 21:21

Louis van Gaal heeft Denzel Dumfries met een zoen op zijn rechterwang beloond voor zijn sterke optreden in de gewonnen achtste finale van het WK tegen de Verenigde Staten (3-1). De bondscoach deed dat na een vraag van een journalist uit Curaçao, die wilde weten hoe trots hij is op zijn verdediger.

"Nou, dat zal ik u laten zien", antwoordde Van Gaal. "Ik heb hem donderdag ook al een dikke zoen gegeven. En dat doe ik nu weer." Rechtsback Dumfries had een groot aandeel in de zege van Oranje, met een doelpunt en met assists bij treffers van Memphis Depay en Daley Blind. Ook linksback Blind speelde een hoofdrol, met een doelpunt en een beslissende voorzet.

"De Verenigde Staten speelden met vier verdedigers en pasten zich niet volledig aan ons aan", zei Dumfries. "Dan zie je dat ons systeem werkt. Hier hebben we veel op geoefend."

'Ongelooflijk trots'

"Ik ben natuurlijk ongelooflijk trots op mijn vleugelverdedigers", zei Van Gaal. "Bij de tweede goal brengt onze rechtsback onze linksback in stelling en bij de derde goal andersom. En onze 1-0 was een echte teamgoal", doelde hij op de openingstreffer van Depay, waar 20 balcontacten aan vooraf gingen.

"In balbezit moet het nog steeds veel beter", zei Van Gaal. "Maar ik denk dat Frankrijk of Argentinië zich ook niet aan ons gaan aanpassen. Dus dan krijgen we ook ruimte. Nog drie wedstrijden en we kunnen zijn wat we willen zijn. Ik zeg het nog maar een keer. We kunnen wereldkampioen worden, dus ik zeg niet dat we het worden."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.