Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim kwart van de Nederlanders ziet Argentinië wereldkampioen voetbal worden

WK

19 dec 2022, 09:13

De finale van het WK voetbal tussen Argentinië en Frankrijk is zondagmiddag door meer dan 4,4 miljoen mensen bekeken, ruim een kwart van de Nederlanders. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). De live-uitzending op NPO 1 was daarmee het best bekeken programma van de dag.

De aftrap van de WK-finale was om 16.00 uur Nederlandse tijd en tv-kijkers en toeschouwers in het stadion kregen waar voor hun geld. Na een zinderende slotfase stond het na 90 minuten 2-2, waardoor een verlenging nodig was. Na een half uur was er twee keer gescoord, maar stond het nog steeds gelijk (3-3) en moesten penalty's uiteindelijk voor een winnaar zorgen. Argentinië nam de strafschoppen beter en pakte zo de derde wereldtitel in de geschiedenis.

Voor de huldiging van de finale bleven volgens SKO nog 3,1 miljoen kijkers hangen. Gemiddeld 3,2 miljoen mensen schakelden om 20.00 uur over naar het NOS Journaal. De eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt die daarna werd uitgezonden, pakte vervolgens nog ruim 2,7 miljoen kijkers. Naar Isola di Beau op RTL 4 keken nog iets meer dan een miljoen mensen. De laatste aflevering van De Oranjewinter op SBS6 was goed voor 870.000 kijkers.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.