Terug

Volg Hart van Nederland

Oranjefan Edwin en zoon Dean tóch naar wedstrijd tegen Argentinië in Doha: 'Ik ben door het dolle heen'

WK

8 dec 2022, 11:48

Tijdens de wedstrijd van Nederland tegen Argentinië zitten vrijdag meer Nederlanders op de tribune dan tijdens vorige wedstijden. In totaal juichen er vrijdag 1400 Oranjesupporters in het Lusail-stadion in de hoofdstad van Qatar, Doha. Edwin Blijie en zijn zoon Dean zijn op de valreep één van de gelukkigen. "Ik kijk er zo erg naar uit. Heel de reis is gewoon een feestje."

Vader en zoon kochten afgelopen weekend al een vliegticket naar Qatar, maar het lukte hen niet om tickets te bemachtigen voor de kwartfinalewedstrijd. Het was dan ook nog even spannend of ze überhaupt de wedstrijd in een stadion konden bekijken. "Afgelopen dinsdag ben ik via Markplaats toch nog aan kaarten gekomen", zegt Edwin tegen Hart van Nederland.

"Met de lekkerste Haagse taart ben ik dinsdagavond naar de verkoper gegaan. Daar hebben we de wedstrijd van Marokko samen met mijn zoon gekeken. Na twee uur heb ik een speciale code gekregen, waarmee twee wedstrijdkaarten actief worden in de FIFA-app."

Oproep Van Gaal

Vorige week riep bondscoach Louis van Gaal Oranjefans op om massaal naar Dubai te komen om het Nederlands elftal aan te moedigen. "Ik zag slechts wat plukjes Nederlanders op de tribune. We hebben nu vier duels gespeeld en steeds waren onze fans in de minderheid. Ach ja, zo is het nu eenmaal. Wel jammer", aldus Van Gaal.

Toch zijn de Oranjefans komende wedstrijd in de minderheid. Naar verwachting wordt de helft van alle stadionplekken bezet door Argentijnse fans.

Genieten

Edwin en zijn zoon maken zich daar geen zorgen om. "Ik geniet zo van dit traject. Wanneer maak je dit nou mee? Ik ben al de hele week euforisch." Sinds hij afgelopen zondag vliegtickets had gekocht, leeft hij in spanning.

"De kans was natuurlijk heel groot dat ik geen kaartjes kon bemachtigen voor de wedstijd. Gelukkig had ik er vertrouwen in. Ik heb ook veel vertrouwen in van Gaal en zijn plannen en denk dat we weer een ronde verder komen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.