Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje heeft volste vertrouwen in Nederland – VS en presenteert Van Gaal-dollarbiljet: 'In Louis we trust'

WK

3 dec 2022, 14:46

Het Nederlands Elftal moet zaterdag weer haar beste beentje voorzetten tijdens het WK voetbal tegen de Verenigde Staten. Vanaf 16:00 uur zitten we op het puntje van onze stoel, want het is alles of niets. De KNVB heeft er in ieder geval vertrouwen in: op het officiële Twitterkanaal van het Nederlands elftal plaatsten ze enkele uren voor de wedstrijd een opbeurende video. Maar geloven de Nederlanders ook een beetje in de winst?

"In Louis we trust. In this team we trust", tweet het account. In de video hoor je voormalig basketbalspeller Charles Barkley: "I guarantee you, The Netherlands are in trouble." De Verenigde Staten durven zich wel in het hol van de leeuw te wagen. Maar de Oranjeleeuwen laten zich niet kennen: "Here, a masterplan is the only thing that counts."

Niet alleen de KNVB, maar ook Nederlandse voetbalfans hebben vertrouwen in dit elftal. Uit het Hart van Nederland-panel onder ruim 3.000 leden blijkt dat meer dan de helft (53 procent) verwacht dat Oranje er met de winst vandoor gaat. 32 procent denkt dat de Verenigde Staten met de winst naar huis gaat.

'Oranje kan verrassen!'

Een Oranjefan die om 16:00 uur voor de buis zit en denkt dat het Nederlands elftal gaat winnen, zegt: "Ik ga er vanuit dat ze gegroeid zijn als team en in de aangeleerde systemen. In dit geval kunnen ze winnen van de Verenigde Staten. Het gaat in deze wedstrijd ook om tactiek. Ze winnen, maar kampioen worden wordt moeilijk. Van de andere kant is het ook een toernooi met verrassingen: Argentinië, Duitsland naar huis. Oranje kan verrassen!"

"Oranje is wel een team, maar voetbalt onvoldoende gedisciplineerd en onvoldoende fel", zegt een kritische paneldeelnemer. Een andere ondervraagde zegt dat het elftal van de Verenigde Staten feller is dan het Nederlandse team.

Oranje boven

Maar gaan de Oranjemannen wereldkampioen worden? Een groot deel van Nederland gaat daar niet van uit. Maar 15 procent van de Nederlanders denkt dat Oranje er met de beker vandoor gaat: "Ik vind dat Louis van Gaal de meest ondergewaardeerde voetbalpersoonlijkheid is van Nederland. Die man verdient echt meer respect. En natuurlijk denk ik dat Nederland kampioen wordt, een beetje chauvinisme kan geen kwaad, toch?"

Toch geloven de meeste Nederlanders er niet in: "Op basis van het spel wat ik nu zie, gaat Oranje geen kampioen worden. Aanvallend moet er nog het een en ander verbeteren en ook het overspelen naar elkaar moet en kan beter. Verdediging technisch zit Oranje naar mijn mening wel goed in elkaar maar door onnodig balverlies neemt men risico's."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.