Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlands elftal stijgt naar zesde plaats wereldranglijst door prestaties op WK

WK

22 dec 2022, 10:48

Het Nederlands elftal heeft na het WK voetbal in Qatar twee plekken winst geboekt op de wereldranglijst. Oranje ging Italië en Spanje voorbij en staat nu op de zesde plaats. Het is de hoogste positie van het Nederlands elftal sinds de zomer van 2015.

De ploeg van bondscoach Louis van Gaal bereikte op het WK de kwartfinales, waarin Argentinië via strafschoppen te sterk was. De Argentijnen pakten vervolgens onder aanvoering van Lionel Messi de wereldtitel. Ze versloegen titelverdediger Frankrijk zondag in de finale ook via penalty's, nadat de wedstrijd na verlenging in 3-3 was geëindigd. De nieuwe wereldkampioen stijgt op de ranglijst van de FIFA van de derde naar de tweede plaats.

Marokko in de lift, België zakt

Brazilië, dat in de kwartfinales vanaf 11 meter werd uitgeschakeld door Kroatië, gaat na het WK nog steeds aan kop. De Brazilianen hebben nog een kleine voorsprong op Argentinië. België zakte van de tweede naar de vierde plaats. De 'Rode Duivels' bleven in Qatar in de groepsfase steken. Frankrijk, dat na het goud in 2018 nu genoegen moest nemen met WK-zilver, klom van de vierde naar de derde plaats.

Marokko schoot dankzij het bereiken van de halve finales op het WK omhoog op de wereldranglijst, van plek 22 naar 11. De Marokkanen werden door Frankrijk uit de finale gehouden en verloren vervolgens van Kroatië in de wedstrijd om het brons. Kroatië steeg op de mondiale ranking van de twaalfde naar de zevende plaats.

Wereldranglijst

De FIFA berekent de wereldranglijst met een formule op basis van de resultaten van alle landen, afhankelijk van het belang van de wedstrijd en de sterkte van de tegenstander.

Onder leiding van Ronald Koeman, die als opvolger van Van Gaal terugkeert als bondscoach, begint Oranje over drie maanden aan de EK-kwalificatie met wedstrijden tegen Frankrijk (24 maart in het Stade de France) en Gibraltar (27 maart in De Kuip).

ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.