Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland dwingt verlenging tegen Argentinië af met doelpunt in laatste seconden

WK

9 dec 2022, 22:07

Het Nederlands elftal heeft in de laatste tellen van de reguliere tijd een verlenging afgedwongen tegen Argentinië. In de laatste minuut scoorde Wout Weghorst voor Oranje, waarmee het nu 2-2 staat.

Het doelpunt was het tweede van Weghorst in de avond, nadat hij in de 83ste minuut ook al de 2-1 scoorde.

Aan Argentijnse zijde toont Lionel Messi zich van belangrijke waarde. De 35-jarige Argentijnse spelmaker stond in de 35e minuut met een assist aan de basis van het openingsdoelpunt, en wist 2-0 te maken dankzij een strafschop.

Messi, die in Qatar Argentinië de eerste wereldtitel sinds 1986 hoopt te bezorgen, scoorde dit WK tot dusverre vier keer. (Tekst gaat verder onder de foto)

Scheidsrechter

Vanuit Nederlandse hoek komt er veel commentaar op de scheidsrechter. Een duidelijke handsbal van Lionel Messi werd niet bestraft, en ook vonden mensen dat de scheidsrechter erg makkelijk een strafschop aan Argentinië gaven.

"Wat is die scheids partijdig, walgelijk", schrijft een fan op Twitter. "Die scheids gaat straks uit eten met het elftal van Argentinië", schrijft een ander.