Terug

Volg Hart van Nederland

Airco velt Oranjeleeuwen dag voor de wedstrijd, Van Gaal maakt zich zorgen

WK

2 dec 2022, 15:17

Louis van Gaal maakt zich zorgen over het grote aantal spelers in het Nederlands elftal dat verkouden is geworden in Qatar. Steeds meer internationals van Oranje lopen kuchend en snotterend rond. De bondscoach heeft de spelers daarom zelfs een dagje rust gegund vrijdag.

Hij zag af van het traditionele partijspel tussen de beoogde basisploeg en wisselspelers. En dat één dag voor de achtste finale tegen de Verenigde Staten. "Als dit in de groep rondgaat, dan is het zorgelijk", zei van Gaal vrijdag bij de NOS. "Ik heb ze een dagje rust gegund. Met deze groep is het zo dat zij dat communiceren met mij. Ik luister naar mijn spelers."

Heel beroerd

Van Gaal zegt dat hij nog over al zijn 26 spelers kan beschikken. Hij wil niet vertellen hoeveel internationals verkouden zijn. Eerder op dit WK schoven Frenkie de Jong en Marten de Roon snotterig aan bij een persconferentie. "Ik ben wat verkouden en heb een beetje last van mijn keel", zei De Jong vlak voor het tweede groepsduel met Ecuador. "Maar dat is geen probleem, ik kan gewoon spelen."

De Roon schoof donderdag nog met een nasale stem aan bij de aanwezige pers. "Ik ben wat verkouden, maar voor de rest voel ik me prima", zei de middenvelder, die de laatste groepswedstrijd tegen Qatar (2-0) een basisplaats had en in de buurt van De Jong voetbalde. "Ik heb iets te dicht bij hem gespeeld, denk ik", grapte De Roon.

Bondscoach Gregg Berhalter van de Verenigde Staten was niet verbaasd toen hij hoorde dat veel spelers van het Nederlands elftal verkouden zijn. "Daar hebben we allemaal last van hier", zei hij. "Ik heb mezelf zelfs een aantal dagen heel beroerd gevoeld. Dat komt echt door die airco's." Het is in Doha overdag 30 graden of warmer. In de stadions, hotels, taxi's en bussen loeien airco's zo hard dat veel mensen het koud hebben.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.