Terug

Volg Hart van Nederland

Koe Sijtje doet voorspelling voor WK-kwartfinale: wint Argentinië of toch Nederland?

WK

9 dec 2022, 11:49

Boer Harry Heeman heeft Koe Sijtje weer van stal gehaald voor een voorspelling van de WK-wedstrijd Nederland tegen Argentinië. Vrijdagavond om 20.00 uur is de aftrap, maar Sijtje weet nu al welk land gaat winnen. Gaat Nederland volgens haar naar de halve finale?

De Noord-Hollandse koe doet al sinds jaar en dag de voorspellingen van grote sportevenementen of verkiezingen en blijkt een betrouwbaarheidsgehalte te hebben van 85 procent. "We zijn begonnen in 2014 toen het WK-orakel Paul de Octopus overleed want ik zag het meteen: Sijtje is een hele slimme koe", vertelde Heeman eerder aan Hart van Nederland.

Trucje

Koe Sijtje doet hetzelfde trucje al acht jaar lang en daarmee is de voorspellingsformule ondertussen bij sportfanaten en koeienfans welbekend: Sijtje kan kiezen tussen twee gevulde voerbakken met daarop in dit geval de Nederlandse en Argentijnse vlag. Het land van de voerbak waar ze als eerste uit eet, zal de wedstrijd winnen.

"Sijtje is inmiddels al vijftien jaar oud en met kerst verwachten we haar vijftiende kalf. Met de start van het WK en de groeiende populariteit van Sijtje wordt haar trucje nu goed uitgemolken," grapt Heeman.

Bekijk de video bovenaan de pagina om te zien welk land er volgens koe Sijtje de wedstrijd Nederland - Argentinië gaat winnen!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.