Terug

Volg Hart van Nederland

Kabinet gaat geen afvaardiging sturen naar Nederland - VS

WK

1 dec 2022, 22:11

Bij de wedstrijd die het Nederlands elftal zaterdag tegen de VS speelt in de achtste finales van het WK in Qatar, zal geen afvaardiging van het kabinet aanwezig zijn. Dat schrijft het AD. De wedstrijd is een stuk minder beladen dan de vorige tegen het gastland, die nog door sportminister Conny Helder werd bezocht.

Nederland zou verder moeten komen op het eindtoernooi voordat het kabinet er weer over na gaat denken om een afvaardiging te sturen. De afvaardiging van Helder zorgde in Nederland voor veel tumult: op welke manier moest de minister een statement maken rond de OneLove-campagne?

Uiteindelijk werd er door de minister gekozen door een klein, moeilijk zichtbaar speldje. De Belgische en Duitse collega's van Helder kozen voor de beter zichtbare armband.

Bovenstaande video is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.