Terug

Volg Hart van Nederland

Heerlijke volksvreugde vooraf Nederland-Argentinië: 'We gaan ze een pak slaag verkopen!'

WK

9 dec 2022, 17:59

De spanning en vreugde stijgt in aanloop naar de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië op het WK. Zowel Nederland als het Qatarese Doha kleurt oranje.

Nederland krijgt bij de wedstrijd steun van 1400 supporters. 1000 fans kochten in een eerder stadium een ticket via de KNVB. De laatste dagen slaagden nog eens 400 Oranjesupporters, via de kanalen van wereldvoetbalbond FIFA, erin een toegangsbewijs te bemachtigen.

Feest

De Oranjefans verzamelden zich vanaf 15.30 uur voor een 'preparty' op de Lusail Boulevard. Een dj draait, zoals inmiddels traditie, vanuit de Oranjesupportersbus harde feestmuziek. De fans lopen vanaf 17.15 uur in een stoet achter de bus aan naar het stadion.

De supporters worden begeleid door fluorescerende dansers. Dat is geregeld door de KNVB. De wedstrijden die Oranje tot dusverre op het WK speelde, waren eerder op de dag. Het was toen telkens nog licht als de Oranjefans in aanloop naar de wedstrijd een feestje vierden.

Als Nederland de kwartfinale van Argentinië wint, is de halve eindstrijd tegen Brazilië of Kroatië ook in het Lusail-stadion. Daar wordt volgende week zondag eveneens de finale gespeeld.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.