Terug

Volg Hart van Nederland

Groot vertrouwen in zege Oranje op Argentinië: 'Geen mooi voetbal maar wel winst'

WK

8 dec 2022, 23:30

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond tegen Argentinië, wat nog wel eens een grote uitdaging zou kunnen worden. Toch heeft Nederland vertrouwen in onze ploeg. Meer dan de helft van de deelnemers van het Hart van Nederland-panel denkt dat Oranje wint.

Een duidelijke meerderheid van 57 procent van de 3109 deelnemers denkt dat we een kans maken vrijdag. "Het plan van Van Gaal werkt. Geen mooi voetbal maar wel winst", zegt iemand. Veel mensen hebben vooral vertrouwen in de bondscoach. "Met Louis van Gaal komen ze heel ver, geweldige man."

Veel geluk gehad

Toch heeft niet iedereen blind vertrouwen in Oranje. 43 procent denkt dat we de Argentijnse ploeg niet aankunnen. "Oranje heeft nog niet één goede wedstrijd gespeeld en veel geluk gehad met de loting", schrijft een deelnemer.

Over onze kansen op het wereldkampioenschap zijn mensen ook minder positief: slechts 23 procent denkt dat Oranje kampioen wordt. Dat vertrouwen is wel gestegen na de winst op de Verenigde Staten. Voor die wedstrijd dacht nog maar 15 procent dat we wereldkampioen zouden worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.