Terug

Volg Hart van Nederland

Vertrouwen dat Oranje wereldkampioen wordt stijgt na winst op Verenigde Staten

WK

3 dec 2022, 21:04

Na de overwinning van het Nederlands elftal op de Verenigde Staten stijgt het vertrouwen in Oranje weer. Aan het begin van het WK voetbal hadden Nederlanders er nog een hard hoofd in, maar het geloof dat we wereldkampioen worden groeit. Dat blijkt zaterdag uit het Hart van Nederland-panel.

Na afloop van de wedstrijd tegen Qatar afgelopen dinsdag dacht nog maar 12 procent van de Nederlanders dat Oranje wereldkampioen zou worden. Dat is na de wedstrijd tegen de Verenigde Staten bijna verdubbeld. 23 procent denkt nu dat Nederland het WK voetbal gaat winnen, blijkt uit het panel onder ruim 2.700 leden.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd tegen Senegal was het vertrouwen in het kampioenschap 19 procent. Dat daalde na afloop van die wedstrijd naar 16 procent. Nadat Nederland vorige week vrijdag gelijk speelde tegen Ecuador, was het geloof dat Oranje met de beker naar huis gaat het laagst: 10 procent.

Feest in meerdere steden

Het Nederlands elftal heeft zaterdag de kwartfinale van het WK voetbal bereikt. Na een bloedstollende wedstrijd in het Khalifa International-stadion waren de Oranjeleeuwen te sterk voor het Amerikaanse team. De ploeg van Louis van Gaal won door doelpunten van Memphis Depay, Daley Blind en Denzel Dumfries met 3–1 van de Verenigde Staten.

Op veel plaatsen werd er feest gevierd. Onder meer in Den Haag, Deventer, Veenendaal, Sittard en Zaandam staken mensen vuurwerk af. Maar vanwege de kou buiten werd er vooral binnenshuis, in de kroeg of het clubhuis gefeest.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.