Terug

Volg Hart van Nederland

Geen grote schermen in steden voor WK-wedstrijd Marokko na eerdere rellen

WK

12 dec 2022, 21:29

Pech voor wie had gehoopt de halve finale tussen Marokko en Frankrijk te kunnen gaan bekijken op een groot scherm in Den Haag of Amsterdam. Vanwege de rellen die na eerdere wedstrijden van Marokko uitbraken, zullen die niet meer worden geplaatst.

Dat schrijft NU.nl. De ME moest ook afgelopen zaterdag worden ingezet om de relschoppers uiteen te drijven. Er werden meerdere arrestaties verricht. Amsterdam en Den Haag zijn bang dat het neerzetten van grote schermen op openbare locaties zal leiden tot nieuwe onrust.

Welwillende supporters de dupe

"Onruststokers gebruiken de menigte van voetbalfans als dekmantel", zegt een woordvoerder van de gemeente Den Haag tegen de nieuwssite. "Wij kunnen op volle pleinen de goedwillende en kwaadwillende mensen niet meer scheiden." In Amsterdam maakt men zich ook druk om de welwillende supporter, mochten er ongeregeldheden uitbreken. "Gewone fans zouden dan kwetsbaar worden voor vuurwerk en wangedrag", aldus een woordvoerder van burgemeester Halsema. Ook in Rotterdam en in Utrecht zullen geen schermen geplaatst worden, maar dat is volgens woordvoerders van die steden geen gevolg van de eerdere rellen. Die steden hadden dat beleid sowieso al.

Woensdag speelt Marokko om 20.00 uur de halve finale van het eindtoernooi in Qatar tegen Frankrijk, de voor nu nog regerend wereldkampioen.

In de Nederlandse talkshows gaat het regelmatig over de onrust die ontstaat na de door Marokko gewonnen wedstrijden. In TV-TALK nemen we de belangrijkste fragmenten door:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.