Terug

Volg Hart van Nederland

Argentinië pakt via strafschoppen derde wereldtitel na zinderende finale

Argentinië pakt via strafschoppen derde wereldtitel na zinderende finale

WK

18 dec 2022, 19:07

Argentinië heeft voor de derde keer de wereldtitel gewonnen. De ploeg nam na een zinderende finale in Qatar met een gelijke stand na de reguliere speeltijd (2-2) en de verlenging (3-3) de strafschoppen beter dan titelverdediger Frankrijk.

Kylian Mbappé scoorde driemaal voor de Fransen. Lionel Messi maakte twee doelpunten voor Argentinië. De sterspelers van beide ploegen waren ook succesvol in de strafschoppenserie. De Argentijnen benutten alle strafschoppen. Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni misten voor de Fransen.

De 35-jarige Messi mag zich na zijn vijfde en laatste mondiale eindronde voor het eerst wereldkampioen noemen. Hij maakt zo zijn erelijst compleet. Messi werd zevenmaal als beste speler van de wereld verkozen. Hij won vier keer de Champions League en vierde elf landstitels. Vorig jaar pakte hij met Argentinië de Copa América.

Nederlandse felicitaties

Nederland werd in de kwartfinale door Argentinië uit het toernooi gegooid. In de reguliere speeltijd werd het 2-2 waarna de Argentijnen sterker bleken te zijn in de strafschoppenserie. De KNVB heeft het Argentijnse team al gefeliciteerd met het wereldkampioenschap.

Diverse clubs uit het internationale voetbal komen via de social media ook met felicitaties aan de Argentijnen. De internationale spelersvakbond FIFPro zegt: "Vandaag kampioenen, morgen legendes. Felicitaties aan iedere Argentijnse speler, wiens harde werk, toewijding en bijdrages dit mogelijk hebben gemaakt."

Aan tafel bij de Oranjewinter ging het uiteraard ook over de WK-finale. In de podcast TV-TALK nemen we de belangrijkste fragmenten door:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.