Terug

Volg Hart van Nederland

Argentijnse fan vereeuwigt provocerende Messi op zijn arm

Argentijnse fan vereeuwigt provocerende Messi op zijn arm

WK

12 dec 2022, 11:02

Veel Oranjesupporters keken vrijdagavond vol frustratie naar het spektakelstuk tegen Argentinië. Vooral het optreden van Lionel Messi viel niet in goede aarde, maar in zijn thuisland werd de overwinning groots gevierd. Eén Argentijnse fan liet zelfs de veelbesproken actie van Messi op zijn arm vereeuwigen.

De tatoeage laat Messi zien nadat hij uit een penalty de 2-0 heeft gescoord. De Argentijnse vedette viert de goal provocerend richting de Nederlandse bank, met zijn handen achter zijn oren. Ook 'slachtoffers' Louis van Gaal en zijn assistent Edgar Davids sieren op de arm van de supporter.

'Wat kijk je, idioot?'

Naast de juichende Messi staat de tekst 'Anda pallo bobo', vrij vertaald: 'Wat kijk je, idioot?'. Tijdens een live interview na de wedstrijd richtte de sterspeler zich met die uitspraak tot Wout Weghorst. Het moment is inmiddels legendarisch in Argentinië, maar leidde tot extra frustratie in Nederland.

Tijdens de wedstrijd liepen de gemoederen al hoog op. Twee late goals van Weghorst zorgden voor een zenuwslopende verlenging en penaltyserie. Uiteindelijk namen de Argentijnen de strafschoppen beter, na missers van Virgil van Dijk en Steven Berghuis. Na het laatste fluitsignaal bleef het lang onrustig op en rond het veld. Beide ploegen bekritiseerden achteraf elkaars speelstijl en de arbitrage.

Tatoeage van wereldbeker

Mogelijk volgen er nog meer iconische tatoeages voor de Argentijnse fans, want het land is nog steeds in de race voor de wereldtitel. Dinsdagavond nemen ze het op tegen Kroatië. De winnaar van dat duel neemt het zondag in de finale op tegen Marokko of Frankrijk.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Foto: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.