Terug

Volg Hart van Nederland

Amateurclub apetrots op 'hun' Wout Weghorst: 'Hij is dé man van het WK!’

WK

10 dec 2022, 19:09

Nederland ontwaakte zaterdag met een kater. In een zenuwslopende penaltyreeks had Argentinië een fractie meer geluk aan haar zijde en kegelde Oranje uit het WK. Bij NEO, de amateurvoetbalclub waar Wout Weghorst zijn eerste balletje trapte, zijn ze maar wat trots op hún Wout. “We hopen dat hij -als hij over het gevoel van verliezen heen is-, beseft dat hij een fantastische prestatie heeft neergezet. Wout is dé man van het WK voor het Nederlands elftal!” aldus voorzitter jeugd Bart Frederiks.

Ook wanneer de temperatuur nog onder 0 is, wordt er bij amateurvoetbalclub NEO uiteraard een balletje getrapt. Scheidsrechter van de wedstrijd is Marcel Weghorst, de oom van oranjekanon Wout. Ondanks de nederlaag is hij trots op zijn neef. "Vanmorgen werd ik toch een beetje met een kater wakker. We zijn niet door. Het had zo mooi zijn kunnen zijn, maar als je de beelden ziet dan is het al prachtig. Toen Wout de 2-1 scoorde viel ik bijna uit mijn stoel. Ik kreeg de stille hoop op een 2-2 en dat gebeurde gewoon nog. Schitterend!” aldus de trotse oom tegen Hart van Nederland.

Man van het WK

De kantine van voetbalclub NEO werd figuurlijk bijna afgebroken. "Toen Wout de 2-2 scoorde gingen we los! Wout heeft gedaan wat wij van hem verwachtten. Wout Weghorst is dé man van het WK voor het Nederlands elftal", vertelt jeugdvoorzitter Frederiks. Oom Marcel blijft nuchter onder al het oranjegeweld. "Het is jammer dat het weer mis is gegaan met strafschoppen. Ik denk dat Oranje niet om kan gaan met de druk. Dat is te begrijpen. Wout wist zijn penalty te maken. Dat heeft hij natuurlijk van zijn oom geleerd", zegt hij lachend.

Gelijkmakers Weghorst

Het Nederlands elftal speelde vrijdagavond de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. Langere tijd stonden de oranjeleeuwen 2-0 achter, maar dankzij twee treffers van de in de 78e minuut ingebrachte Weghorst kwam Nederland op gelijke stand. Verlenging bracht voor beide landen geen extra doelpunt, dus beslisten strafschoppen wie de winnaar werd. Met twee gemiste penalty’s van Oranje was Argentinië een maatje te groot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.