Terug

Volg Hart van Nederland

FIFA onderzoekt wangedrag Argentijnen en Oranje

FIFA onderzoekt wangedrag Argentijnen en Oranje

WK

10 dec 2022, 16:00

Wereldvoetbalbond FIFA is een tuchtprocedure gestart tegen zowel de Argentijnse als de Nederlandse voetbalbond. Dat gebeurt een dag na het incidentrijke duel in de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Argentinië.

De Argentijnen worden beschuldigd van het schenden van artikel 12, dat gaat over wangedrag van spelers en coaches. Ook wordt onderzocht of zij artikel 16 hebben overtreden, dat de orde en veiligheid bij wedstrijden betreft. In het geval van Nederland gaat het alleen om mogelijk wangedrag van spelers en/of coaches.

Achttien gele kaarten

De wedstrijd werd beslist na een strafschoppenserie, die met 4-3 werd gewonnen door Argentinië. Tijdens en na het duel waren er tal van opstootjes. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, door beide kampen bekritiseerd, deelde in totaal achttien gele kaarten uit, waarvan twee voor Denzel Dumfries, die rood kreeg na afloop van de wedstrijd.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.