Terug

Volg Hart van Nederland

Dit waren de tien beste Oranjespelers van het WK volgens de volgers

Dit waren de tien beste Oranjespelers van het WK volgens de volgers

WK

11 dec 2022, 21:32

Het sprookje is voorbij, na het verlies in de thriller tegen Argentinië is het Nederlands elftal weer thuis. Hoog tijd om de balans op te maken: hoe heeft Oranje het gedaan, en wie was de beste speler?

Ondanks een stroef en nogal tam begin in de groepsfase, waarin met enig geluk werd gelijkgespeeld tegen Ecuador, begon het daarna iets beter te lopen. Terwijl grootmachten als Duitsland, België en Spanje er in de groepsfase of de achtste finale uitgingen, bleef Oranje standhouden. Maar uiteindelijk bleken strafschoppen - wederom - het eindpunt voor het Nederlands elftal tegen Argentinië.

Toch zijn de meeste mensen trots op wat Louis van Gaal met dit elftal heeft weten te bereiken. 65 procent van de WK-volgers in het Hart van Nederland-panel zegt trots te zijn op wat Oranje heeft bereikt, tegen 26 procent die dat niet is. We geven de prestaties van het team gemiddeld een 6,7. En dat Nederland zo ver kwam is volgens de WK-kijker ook voor een groot deel dankzij Louis van Gaal: hij krijgt een 7,4 van de volgers.

Beste speler van Oranje

Maar wie was de beste in het team? We vroegen het aan het panel en komen tot deze top 10:

10. Daley Blind (0,9 procent)
9. Steven Berghuis (1,8 procent)
8. Memphis Depay (2,0 procent)
7. Frenkie de Jong (3,5 procent)
6. Virgil van Dijk (4,0 procent)
5. Denzel Dumfries (6,1 procent)
4. Nathan Aké (11,7 procent)
3. Cody Gakpo (15,6 procent)
2. Wout Weghorst (16,4 procent)
1. Andries Noppert (27,2 procent)

Een aantal Oranjespelers wist zich met regelmaat in de kijker te spelen, maar er torende er maar één bovenuit en dat was toch wel Andries Noppert. De 'Tower of Joure' maakte nota bene zijn interlanddebuut tijdens de openingswedstrijd tegen Senegal en maakte zich daarbij al meteen de absolute nummer 1 in het doel. Dat Nederland ongeschonden de eerste wedstrijd doorkwam is volgens velen dankzij hem, en vanwege zijn nuchtere interviews maakte hij zich ook snel geliefd bij het publiek. Voor de Nederlandse WK-volger allemaal reden om Noppert uit te roepen tot beste Oranjespeler van het WK in Qatar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.