Terug

Volg Hart van Nederland

Wederom dreun voor Leeuwinnen op EK: ook topscorer Miedema heeft corona

Wederom dreun voor Leeuwinnen op EK: ook topscorer Miedema heeft corona

Sport

12 juli 2022, 20:39

Aanvalster Vivianne Miedema heeft als tweede speelster van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap voetbal in Engeland positief getest op corona. Eerder overkwam dat al Jackie Groenen. Ook Miedema - de topscorer aller tijden van het Nederlands vrouwenelftal - is in isolatie gegaan, zo meldt de KNVB. "Wanneer ze geen klachten meer heeft en negatief test, kan ze weer aansluiten bij de selectie."

Het is de derde grote tegenslag voor Nederland. Eerder haakte ook al keepster Sari van Veenendaal geblesseerd af. Zij komt definitief niet meer in actie op het EK. Of Groenen en Miedema nog wel in actie komen, is vooralsnog onbekend.

Het Nederlands elftal speelde het eerste duel in Engeland gelijk tegen Zweden. Woensdag volgt de tweede wedstrijd, tegen Portugal.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.