Volg Hart van Nederland

Voor zesde keer winnen voetbalsters van Ajax KNVB-beker

Sport

20 mei 2024, 17:45

Het vrouwenteam van Ajax heeft maandagmiddag voor de zesde keer de KNVB-beker gewonnen. De ploeg wist met 3-1 te winnen van Fortuna Sittard. Bijzonder aan deze wedstrijd was dat er voor het eerst een videoscheidsrechter aanwezig was bij een wedstrijd in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

De wedstrijd werd gespeeld in het Willem II stadion in Tilburg. Ajax moest het door blessure doen zonder aanvoerder Sherida Spitse en clubtopscorer Romée Leuchter. Alsnog waren de Amsterdamse vrouwen sterker. Nadine Noordam, die de aanvoerdersband droeg, was al in eerste minuut gevaarlijk met een schot in de korte hoek. Fortuna kreeg een grote kans via Hildur Antonsdottir, maar zij raakte de bal verkeerd.

Mensen zijn zich ook al helemaal klaar aan het maken voor het EK. Bekijk bovenaan dit artikel de video hoe de Oranjebus weer helemaal klaar wordt gemaakt voor dit jaar.

Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

Videoscheidsrechter

Tijdens deze wedstrijd was de videoscheidsrechter voor het eerst aanwezig. Die werd na een doelpunt van Ajacied Tiny Hoekstra meteen ingezet. Uit de beelden bleek dat Chasity Grant in de opbouw buitenspel had gestaan. Na rust moest de videoscheidsrechter opnieuw in actie komen, bij een vermeende handsbal. Daarop kreeg Ajax een strafschop en wist Noordam het eerste doelpunt te maken.

Nog geen vier minuten later werd het 2-0 voor Ajax door een doelpunt van Rosa van Gool. In de 65e minuut werd het nog spannend wanneer Féli Delacauw namens Fortuna scoorde en het 2-1 werd. Maar dit was van korte duur toen Bente Jansen vijf minuten voor tijd het laatste doelpunt maakte en Ajax won met 3-1.