Terug

Volg Hart van Nederland

Tilburg juicht: Willem II na twee jaar terug in Eredivisie

Voetbal

3 mei 2024, 22:15

Willem II keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. De Tilburgers hadden genoeg aan een gelijkspel in en tegen Dordrecht: 1-1. De gelijkmaker van Michael de Leeuw viel pas diep in blessuretijd. 

De ploeg van de Belgische trainer Peter Maes miste een week eerder de eerste kans op promotie na een 1-1-gelijkspel tegen FC Groningen. De tweede poging, tegen Dordrecht, slaagde wel.

Comeback

Dordrecht nam in de eerste helft de leiding door een doelpunt van Shiloh 't Zand en was daarna dicht bij de 2-0, maar Willem II-doelman Joshua Smits voorkwam een treffer van Dylan Mbayo. 

Na rust vertolkte Dordrecht-doelman Luca Plogmann een hoofdrol. De Duitser hield Ringo Meerveld van scoren af en stopte een strafschop van Jeredy Hilterman. Willem II drong aan, maar het leek 1-0 te blijven. De Leeuw maakte in de extra tijd alsnog gelijk.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.