Terug

Volg Hart van Nederland

Trillende Kuip en een sprong in de fontein: feest barst los na landstitel Feyenoord

Voetbal

14 mei 2023, 19:03

Groot feest in Rotterdam. Tienduizenden Feyenoordfans vieren op dit moment het binnenhalen van de landstitel na de overwinning op Go Ahead Eagles.

Onmiddellijk na het eindsignaal was massaal gejuich te horen in de stad. Feyenoordfans vieren de landstitel van hun club traditiegetrouw met een duik in de fontein op het Hofplein. Al voor het laatste fluitsignaal sprongen de eerste fans het water in van de fontein, die op een drukke rotonde ligt aan het einde van de Coolsingel.

Op beelden is te zien dat de fontein vol zit met feestende fans:

Honderden Feyenoordfans springen in de fontein na overwinning
8:08
Honderden Feyenoordfans springen in de fontein na overwinning

Supporters zwaaiden met vlaggen, er werd vuurwerk afgestoken en doelpuntenmaker Santiago Giménez werd bezongen, ook klonk het "Hand in hand kameraden". En mensen begroetten elkaar met "kampioenen!"

De Rotterdammers kwamen al snel op voorsprong door twee goals in de eerste twintig minuten. Als voorbereiding op feestende Feyenoordsupporters is de fontein schoongemaakt en zijn de ornamenten weggehaald. Ook is de 'Hofpleinregeling' in werking getreden. De omgeving van het Hofplein werd kort voor het einde van de wedstrijd al afgesloten voor verkeer.

Coolsingel en Hofplein vol

Supporters trekken in groten getale naar het centrum van Rotterdam. De Coolsingel en het Hofplein zijn vol, laat een woordvoerster van de gemeente weten. Plek om feest te vieren is er wel nog in de horeca van de Witte de Withstraat, de Binnenrotte en de Oude Haven. De gemeente probeert mensen dus meer die kant op te krijgen.

De woordvoerster spreekt van een "enorme toeloop van mensen", maar die is nog wel "hanteerbaar".

Feyenoord is zondag voor de zestiende keer landskampioen geworden door met 3-0 te winnen van Go Ahead Eagles.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.