Terug

Volg Hart van Nederland

Bezorger ploegt voetbalveld om met bestelbus: 'Wat een knurft ben je dan'

Voetbal

15 feb 2024, 18:22

Het hoofdveld van voetbalvereniging Sporting Leiden is sinds woensdagochtend een stuk minder goed bespeelbaar. Een bezorger van de Albert Heijn gebruikte het hoofdveld om een draai te maken, maar dat ging goed mis.

Het gebeurt wel vaker dat een bezorgbusje in de buurt komt van de Leidse velden. Normaal gesproken gaat dat goed, maar deze keer niet. "Om te bezorgen bij het kinderdagverblijf moet je het sportcomplex op", vertelt Willem Pikaar, voorzitter van de voetbalclub, tegen Hart van Nederland. "Toen de bezorger van het complex af wilde, koos hij voor de makkelijke weg en draaide het veld op."

Pikaar noemt de actie onbegrijpelijk. "Ieder weldenkend mens gaat niet een hoofdveld op om een rotonde te maken." Een omstander gebruikt andere woorden: "Ongelooflijk, wat een knurft ben je dan. Maar ik denk dat het te maken heeft met een chauffeur die de weg helemaal niet wist."

'Niet zo gauw boos'

Op de club kunnen ze wel lachen om het voorval, vertelt vrijwilliger Bert Montanje. "Wij worden niet zo gauw boos. Maar je staat wel raar te kijken, natuurlijk."

Gelukkig voor Sporting Leiden staat er komend weekend geen wedstrijd voor het eerste elftal gepland. "We constateren het en laten het aan de gemeente, zij zijn in beheer van de velden. Het heeft geen directe invloed op onze wedstrijden, dat is ons geluk."

Albert Heijn laat in een reactie aan Omroep West weten de gang van zaken te betreuren. De supermarkt zal opdraaien voor de schade.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.