Terug

Volg Hart van Nederland

Thriller tussen PSV en Feyenoord eindigt met gelijkspel

Voetbal

3 mrt 2024, 16:27

Het is Feyenoord niet gelukt om in te lopen op PSV. Een ware thriller tussen de nummers 1 en 2 van de Eredivisie eindigde in een 2-2 gelijkspel. PSV behoudt zo, met nog tien speelronden te gaan, 10 punten voorsprong op de Rotterdammers.

PSV, dat in 2018 voor het laatst de landstitel veroverde, begon voortvarend en stond al na vier minuten op voorsprong. Na een goede kaats van Luuk de Jong speelde Malik Tillman de bal fraai door de benen van Dávid Hancko en vervolgens passeerde hij ook doelman Timon Wellenreuther: 1-0.

Feyenoord gokte op de ruimte achter de twee centrale verdedigers Olivier Boscagli en André Ramalho, die allebei niet zo snel zijn. Boscagli had bepaald niet zijn dag. De Fransman zat helemaal mis toen Wellenreuther in de achttiende minuut een lange dieptepass gaf. Topscorer Santiago Giménez kon ongehinderd op doel af, maar Walter Benítez stopte zijn inzet.

Gelijk

De tweede grote fout van Boscagli werd hem wel fataal. Toen Benítez hem de bal halverwege de eerste helft inspeelde, zag hij geen afspeelmogelijkheid en treuzelde. Yankuba Minteh ontfutselde hem de bal, omspeelde Benítez en maakte gelijk.

PSV kreeg voor rust enkele goede mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen, maar Feyenoord hield stand. De paal bracht twee keer redding voor de Rotterdammers en een schot van Jerdy Schouten ging net voorlangs.

In de beginfase van de tweede helft lag het initiatief bij Feyenoord. Benítez redde knap op pogingen van dichtbij van verdedigers Lutsharel Geertruida en Thomas Beelen. Na een uur spelen was het wel raak. Geertruida haalde de achterlijn en vond voor het lege doel de geheel vrijstaande Giménez: 1-2.

Til terug

PSV-trainer Peter Bosz bracht de van een blessure herstelde Guus Til in de ploeg voor Ramalho en dat betaalde zich uit. De middenvelder schoot in de 71e minuut, op aangeven van De Jong, raak (2-2).

Feyenoord had alleen iets aan een zege en coach Arne Slot hoopte met verdediger Bart Nieuwkoop als invaller in de voorhoede nog iets te kunnen forceren. Giménez leek in de 88e minuut een schietkans te krijgen, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit waardoor Boscagli hem kon blokken.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.