Terug

Volg Hart van Nederland

Play-offs van start: deze teams maken nog kans op de Eredivisie

Voetbal

13 mei 2024, 19:03

Na de hectische ontknoping in de Eerste Divisie, is het nu tijd voor de play-offs om promotie en degradatie: welke ploeg promoveert, samen met Willem ll en FC Groningen, naar de Eredivisie? Hart van Nederland vertelt je alles wat je moet weten over de play-offs.

Willem ll werd afgelopen weekend officieel kampioen van de Eerste Divisie, waar promotie het weekend daarvoor al een feit was voor de Tilburgers. Na het bizarre verhaal rond Roda JC, dat ook al zeker dacht te zijn van promotie, maar waar FC Groningen, nota bene tegen Roda er met de promotie vandoor ging, is het nu tijd voor de play-offs om promotie.

RKC of Excelsior?

Voor de plekken drie tot en met acht in de Eerste Divisie zijn de play-offs om promotie weggelegd. Dit jaar zijn dat, op volgorde; Roda JC, FC Dordrecht, ADO Den Haag, de Graafschap, FC Emmen en NAC Breda.

Vanuit de Eredivisie komt daar, voor handhaving, de nummer 16 van de ranglijst nog bij. Dat is op dit moment Excelsior, maar ook nummer 15 RKC kan daar nog belanden. Zondag is de laatste speelronde in de hoogste voetbalklasse van ons land. FC Volendam en Vitesse zijn als 17e en 18e al gedegradeerd uit de Eredivisie.

Speelschema

De wedstrijden in de eerste rondes zullen plaatsvinden van 13 tot en met 18 mei. In die periode spelen de ploegen twee keer tegen elkaar, uit en thuis. Roda JC en NAC zullen het tegen elkaar opnemen, FC Dordrecht en FC Emmen en ADO Den Haag en de Graafschap staan tegen over elkaar.

De winnaar van Roda - NAC zal daarna spelen tegen de winnaar van Emmen - Dordrecht. De winnaar van het duel tussen ADO en de Graafschap zal aantreden tegen de nummer 16 uit de Eredivisie, die moet vechten voor lijfsbehoud in de Eredivisie. Dat is op het moment van schrijven nog Excelsior, maar na zondag 19 mei kan dat ook zomaar RKC Waalwijk zijn.

Een van de ploegen van Roda, NAC, Emmen of Dordrecht zal in de finale van de play-offs aantreden tegen een ploeg van ADO, de Graafschap of, de virtuele nummer 16, Excelsior. Ook in de finale spelen de teams een keer thuis en een keer uit, de laatste finale speelt zich af op 2 juni, die dag word er dus bekend wie er promoveert of in de Eredivisie blijft.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.