Terug

Volg Hart van Nederland

Supporters in De Kuip klappen voor ongeneeslijk zieke perschef PSV: 'Sterkte Thijs!'

Voetbal

5 feb 2023, 16:40

De toeschouwers in De Kuip hebben hun steun betuigd aan Thijs Slegers, de perschef van PSV die ongeneeslijk ziek is. In de 12e minuut van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV klapten de ruim 47.000 aanwezige fans een minuut lang. PSV leidde op dat moment met 1-0.

Oud-journalist Slegers, die sinds 2016 manager mediazaken bij PSV is, werd een paar jaar geleden getroffen door leukemie. Donderdag maakte hij bekend dat de artsen hem niet meer kunnen helpen en dat hij niet meer beter wordt.

'Sterkte, Thijs!'

De spelers van PSV droegen zondag bij het betreden van het veld speciale shirts met daarop de tekst 'Sterkte, Thijs!'. In het supportersvak van PSV hielden fans een doek omhoog met daarop de tekst 'Thijs, eendracht maakt macht'.

De 46-jarige Slegers deed via sociale media een oproep aan mensen om stamceldonor en bloeddonor te worden, zodat andere zieke mensen in de toekomst geholpen kunnen worden. Tot zaterdagmiddag waren er 2200 nieuwe donoren bijgekomen, liet Matchis, het Nederlandse centrum voor stamceldonoren, aan Hart van Nederland weten.

De wedstrijd eindigde op het allerlaatste moment in een 2-2 gelijkspel. Feyenoord heeft na twintig speelronden 43 punten. AZ is tweede met 41 punten, gevolgd door Ajax met 40 punten en PSV met 39 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.