Terug

Volg Hart van Nederland

Stadsreinigers maken Eindhoven weer blinkend schoon na PSV-huldiging

Voetbal

7 mei 2024, 12:54

Waar gefeest wordt, moet ook opgeruimd worden. Dat geldt ook voor Eindhoven. Na het titelfeest van kersvers landskampioen PSV liggen straten in Eindhoven bezaaid met troep. Aan zo'n tachtig harde werkers van de stadsreiniging de taak om de stad weer blinkend schoon te krijgen.

Het was dinsdagochtend voor dag en dauw opstaan voor de mensen van de stadsreiniging in Eindhoven. Aan hen de monsterklus om alle straten en pleinen weer toonbaar te maken. Hart van Nederland ging met een aantal van hen in gesprek.

Een van de medewerkers vertelt dat hij zelf niet bij de huldiging was, maar wel het wel op tv heeft meegekeken. Van de puinhoop na de huldiging staat hij niet heel erg te kijken: na carnaval is het nóg erger.

Arrestaties

De politie heeft maandag rond de huldiging tien mensen opgepakt, onder meer vanwege openbare dronkenschap, belediging, vuurwerkbezit en mishandeling.

Onder de opgepakte mensen zijn twee mannen van 24 en 29 jaar uit Eindhoven. Zij gooiden volgens een politiewoordvoerder met fakkels naar agenten en gemeentelijke handhavers. Er raakte niemand gewond. "Maar het had natuurlijk anders kunnen aflopen", zegt de woordvoerder. De twee mannen zitten vast en worden gehoord.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.