Terug

Volg Hart van Nederland

Zeker 25 spelers uit betaald voetbal gokten afgelopen maanden op eigen wedstrijden

Zeker 25 spelers uit betaald voetbal gokten afgelopen maanden op eigen wedstrijden

Voetbal

15 jan 2023, 20:16

Zeker 25 voetballers uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hebben de afgelopen maanden gegokt op wedstrijden van hun eigen club of in hun eigen competitie. Ze overtraden daarmee de regels van de KNVB. De KNVB heeft namelijk het gokken op wedstrijden in de eigen competitie verboden.

Een woordvoerder van de voetbalbond bevestigt een bericht hierover van de NOS.

Het gaat om zes spelers uit de Nederlandse eredivisie, negentien spelers uit de eerste divisie, en twee amateurspelers uit de tweede divisie. De KNVB is bekend met de meldingen, maar kan niets doen omdat de namen van de betrokken spelers niet worden gedeeld door de autoriteiten.

"Door dat gebrek aan informatie kan de KNVB geen verder onderzoek doen en/of tot tuchtrechtelijke vervolging overgaan", zegt een woordvoerder van de bond. "Die zorg heeft de KNVB recent nogmaals neergelegd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid."

De bond hoopt snel tot een oplossing te komen, samen met de overheid. "Want de sportwereld ontvangt graag de informatie op persoonsniveau, zodat we wel nader onderzoek kunnen doen."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.