Terug

Volg Hart van Nederland

PSV draait wedstrijd tegen Sevilla totaal om, overwintering lonkt

Voetbal

29 nov 2023, 20:50

PSV heeft een grote stap gezet richting de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren leken in de uitwedstrijd tegen Sevilla lange tijd op weg naar een nederlaag, maar na een rode kaart voor de Argentijn Lucas Ocampos scoorde PSV in het laatste kwart van het duel alsnog drie keer: 2-3.

Sergio Ramos zette Sevilla halverwege de eerste helft, uit een vrije trap van Ivan Rakitic, op voorsprong. Kort na rust zorgde Youssef En-Nesyri voor de tweede treffer voor de thuisploeg.

Comeback

Ocampos moest halverwege de tweede helft vertrekken. Invaller Ismael Saibari scoorde vrijwel direct daarna op fraaie wijze tegen (2-1). Yorbe Vertesse, ook een invaller, werkte de bal in de 81e minuut via Sevilla-verdediger Nemanja Gudelj in het doel (2-2). Op aangeven van Vertessen kopte Ricardo Pepi in blessuretijd raak. Ook Pepi was geen basisspeler.

PSV heeft na vijf wedstrijden 8 punten en staat voorlopig tweede in groep B. Als Arsenal later op woensdag wint van RC Lens, is PSV zeker van de achtste finales.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.