Terug

Volg Hart van Nederland

Ook Excelsior-aanvoerder weigert dit weekend OneLove-band te dragen

Ook Excelsior-aanvoerder weigert dit weekend OneLove-band te dragen

Voetbal

15 mrt 2023, 22:08

In het aankomende weekend zal de speelronde in de Eredivisie in het teken van staan van de OneLove-campagne. Dit gebeurt op de internationale dag tegen discriminatie en racisme. Een onderdeel van de actie is dat alle aanvoerders een OneLove-band dragen. El Yaakoubi, aanvoerder van voetbalclub Excelsior, doet niet mee. Hij zal net als Feyenoord-aanvoerder Kökçü een alternatieve band dragen.

De aanvoerder van de Rotterdamse club zal in plaats van de OneLove-band een band met het woord 'Respect' er op dragen. Een keuze waar zijn club volledig achter staat, laat Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior, via de clubwebsite weten. "De vraag om de OneLove-band te dragen bracht hem in verlegenheid. Iets wat we in de context van wat hij elke dag bijdraagt aan verbinding en gelijkheid binnen de club en in zijn omgeving, willen respecteren."

De directeur kijkt uit naar komend weekend. "Aanstaande zondag zullen wij als 1 club en 1 team staan achter de boodschap van de OneLove-campagne, onze kernwaarden en onze aanvoerder."

Feyenoorder Kökçü weigert ook

El Yaakoubi is niet de enige aanvoerder die dit weekend geen OneLove-band zal dragen. Ook Feyenoord-aanvoerder Kökçü heeft voor een alternatief gekozen. Net als eerder dit seizoen weigert hij wegens religieuze overtuigingen de band te dragen.

De 22-jarige Haarlemmer weigerde in oktober in de uitwedstrijd tegen AZ de OneLove-band te dragen omdat hij naar eigen zeggen "geen uithangbord" wilde zijn van van de lhbti-beweging.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.