Terug

Volg Hart van Nederland

KNVB trekt nieuwe directeur topvoetbal uit de hoge hoed: Nigel de Jong

KNVB trekt nieuwe directeur topvoetbal uit de hoge hoed: Nigel de Jong

Voetbal

4 jan 2023, 16:21

De KNVB heeft de nieuwe directeur topvoetbal bekendgemaakt. Het is de 38-jarige oud-international Nigel de Jong. Hij volgt Nico-Jan Hoogma, die afgelopen zomer vertrok, op. De Jong treedt nog deze maand in dienst van de voetbalbond.

De Jong speelde 81 interlands voor het Nederlands elftal. Hij begon zijn loopbaan bij Ajax en voetbalde vervolgens voor Hamburger SV, Manchester City, AC Milan, LA Galaxy en Galatasaray.

'Grote eer'

"Het is een heel mooi vooruitzicht om aan de slag te gaan in deze functie", vertelt De Jong in een persbericht. "Ik wil het Nederlandse topvoetbal verder helpen verbeteren, bij de mannen en de vrouwen. Nederland heeft altijd de ambitie om tot de absolute wereldtop te horen. Het aanwezige talent en de geschiedenis rechtvaardigen die ambitie." Het is aan De Jong nu de taak om de nationale teams van de KNVB maximaal laten presteren. Directeur voetbalontwikkeling Lennard van Ruiven zal hem bijstaan bij het technische beleid. Ook zal de oud-international het aanspreekpunt worden van alle clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

De Jong noemt het "een grote eer" dat hij de functie mag gaan bekleden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.