Terug

Volg Hart van Nederland

Agenten gewond en 2 aanhoudingen na wedstrijd FC Utrecht

Agenten gewond en 2 aanhoudingen na wedstrijd FC Utrecht

Voetbal

26 mei 2024, 22:01

De ME grijpt zondagavond in bij ongeregeldheden na de wedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles in de Galgenwaard. De gemeente Utrecht meldt dat burgemeester Sharon Dijksma een noodbevel heeft afgekondigd en dat de ME charges uitvoert om de situatie zo snel mogelijk te beëindigen.

Go Ahead Eagles-supporters keken gespannen naar de wedstrijd. Dat zie je in de video bovenaan.

De supporters van de Utrechtse club zochten na de wedstrijd, die Go Ahead Eagles had gewonnen, de confrontatie op met de politie. Volgens een woordvoerster van de politie werd met alles "dat voorhanden was" naar agenten gegooid, zoals stenen, putdeksels en fietsen. Het is nog niet bekend of er mensen zijn aangehouden of dat er agenten gewond zijn geraakt.

De politie heeft twee aanhoudingen verricht. Een agent is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ook liepen politiemensen lichte verwondingen op bij de supportersrellen. De wedstrijd in het Utrechtse Galgenwaard bleef spannend tot het eind. In de 90ste minuut werd de wedstrijd gestaakt vanwege het gooien van vuurwerk. FC Utrecht stond toen met 1-0 voor in de Galgenwaard. Toen de wedstrijd weer hervat werd, kwam Go Ahead op 1-1 via Bobby Adekanye. Viergever veranderde zijn schot van richting (1-1). Verdediger Joris Kramer zorgde diep in de tweede helft van de verlenging, in de 117e minuut, voor de winnende treffer. Hij kopte raak op aangeven van Philippe Rommens.

Het duel tussen de Utrechters en de Deventenaren werd in de slotfase tijdelijk stilgelegd omdat supporters van beide clubs met vuurwerk naar elkaar hadden gegooid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.