Terug

Volg Hart van Nederland

Leeuwinnen staan voor uitdaging om naar Olympische Spelen te gaan

Leeuwinnen staan voor uitdaging om naar Olympische Spelen te gaan

Voetbal

11 dec 2023, 14:12

De Nederlandse voetbalvrouwen staan tegenover Spanje in de halve finale van de Nations League. Als ze winnen van de wereldkampioen, kwalificeren ze zich voor de Olympische Spelen.

De uitwedstrijd vindt plaats op 23 februari. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Frankrijk en Duitsland.

Fred en Tonny kunnen waarschijnlijk niet wachten tot de wedstrijd. Zij kleurden afgelopen zomer Arnhemse straten oranje voor de leeuwinnen:

Fred en Tonny kleuren Arnhemse straten oranje voor de leeuwinnen, wie volgt?
1:21
Fred en Tonny kleuren Arnhemse straten oranje voor de leeuwinnen, wie volgt?

Frankrijk al zeker van plek

Normaal gesproken kwalificeren alleen de finalisten zich voor het olympisch voetbaltoernooi, maar omdat Frankrijk als gastland al verzekerd is van deelname aan de Spelen in Parijs, gaat het tweede ticket naar de nummer 3 als Frankrijk de finale bereikt.

De finale en de wedstrijd om de derde plaats vinden plaats op woensdag 28 februari. Oranje bereikte vorige week de halve finale van de Nations League door met 4-0 van België te winnen, waarbij de beslissende doelpunten vielen in blessuretijd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.