Terug

Volg Hart van Nederland

Leedvermaak om exit België en Duitsland op het WK: 'Nu hebben wij meer kans'

Voetbal

2 dec 2022, 19:39

Het was donderdag een historische dag in het mondiale voetbal: zowel de ooster- als de zuiderburen liggen uit het Wereldkampioenschap voetbal. Een bijzondere uitslag aangezien Duitsland één van de grootste voetballanden uit de geschiedenis is en België momenteel nog tweede staat op de FIFA-ranking.

Ondanks de 4-2 overwinning op Costa Rica donderdag, mocht het niet baten voor de Duitsers; onze oostenburen eindigde derde in de poule en die Mannschaft mag na slechts drie wedstrijden weer huiswaarts. De Duitsers die hebben gekeken, zijn niet te spreken over de prestatie van het team.

Op de vraag van een verslaggever van Hart van Nederland hoe de wedstrijd was, slaakt een Duitse man een wanhopige kreet en roept: "Het was een catastrofe! De eerste helft was niet zo slecht, maar de tweede helft," en hij schudt zijn hoofd. "Maar ik ben er niet verdrietig over, dat was ik vroeger wel, maar die tijd is voorbij." Een andere man laat weten ook teleurgesteld te zijn in het Duitse team. "Ze hadden het echt beter kunnen doen. Maar ja, dit is hoe we hebben gespeeld. De eerste 35 minuten hebben ze goed gespeeld, maar daarna hield het op."

Maar de Nederlanders zijn opgelucht met de uitschakeling van Duitsland. "Leuk, dat Duitsland eruit ligt," laat een vrouw weten. "De Duitsers zijn altijd kanshebbers, dus wel leuk dat ze eruit liggen. Nu hebben wij en andere landen natuurlijk een keer meer kans." Een supermarktmedewerker laat weten nu ook voor Nederland te zijn: "Ja zeker, als jullie het niet worden, wie dan wel?"

Sociale media

Op sociale media worden veel grapjes gemaakt over de uitschakeling van Duitsland. Met de start van het WK maakte het Duitse team een statement door op de elftalfoto met de hand voor de mond te staan, waar nu de draak mee wordt gestoken.

België: 'Ik had echt meer verwacht van zo'n ploeg'

Ook België eindigde derde in de poule waardoor het niet doorgaat naar de achtste finales. In hun laatste wedstrijd speelde ze tegen Kroatië, verliezend finalist bij het laatste WK. Ze hadden het nog geheel in eigen hand, winst tegen Kroatië zou betekenen dat ze wel door zouden gaan in het toernooi, maar tegen de Kroaten kwamen de Rode Duivels niet verder dan een remise. Genoeg voor het Balkanland en Marokko, die eerste in de poule werd, om door te gaan.

De stemming is bedrukt bij de Belgen. "Ik had echt meer verwacht met zo een ploeg, we hebben goede spelers, zoals De Bruyne." Een Vlaamse vrouw baalt zichtbaar. "Ik vind het heel jammer, ik kijk alle wedstrijden, niet alleen die van België. Natuurlijk hadden we graag gewonnen, maar we kunnen niet in alles de beste zijn."

Voor anderen valt het mee: "Ik ben niet teleurgesteld, we konden niet beter." Op de vraag waar het misging antwoordt de Belg: "Waar het misging? De Nederlanders kunnen ook niet veel, maar jullie zitten nog in het toernooi. Dat kunnen wij niet zeggen." vertelt een Vlaamse man. Een andere man zucht. "Het heeft niet zo mogen zijn. Al met al was het goed. Maar ja, het was leuker als we door hadden kunnen gaan. Maar ik ben niet teleurgesteld hoor, er zijn grotere problemen dan eruit liggen bij voetbal.

Dan maar voor Nederland juichen

Op de vraag of de voetbalsupporters zonder land nu weten waarvoor ze moeten juichen is het antwoord eensgezind: "Ik ga nu juichen voor Nederland. Ik heb wel vertrouwen in de ploeg. Ik ga in ieder geval voor jullie duimen." zegt een Vlaamse vrouw.

"Ik hoop dat Nederland ver raakt," vertelt een Vlaamse man. "Ze mogen van mij gerust winnen. Maar of ik voor ze ga juichen? Dan wat minder uitbundig." Een Duitse man laat weten te overwegen zelfs oranje te dragen: "Ik ben wel voor Nederland nu, ik denk wel dat jullie een kans maken. Als Nederland in de finale komt, dan ga ik wel oranje sjaal omdoen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.