Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen (16) die Brobbey racistisch bejegende krijgt alternatieve straf

Jongen (16) die Brobbey racistisch bejegende krijgt alternatieve straf

Voetbal

8 nov 2023, 09:44

De 16-jarige jongen die eerder dit jaar in Enschede Ajax-speler Brian Brobbey racistisch bejegende na een wedstrijd krijgt een alternatieve straf. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekend gemaakt.

De verdachte schold op zondag 17 september de Ajax-spits de huid vol na de wedstrijd FC Twente-Ajax (3-1). Daarbij maakte hij bovendien oerwoudgeluiden. De officier van justitie is van mening dat de jongen zich schuldig heeft gemaakt aan 'belediging met een discriminatoir karakter'.

Bekijk hier de late uitzending van Hart van Nederland van dinsdag 7 november.

Naar de aflevering van Hart van Nederland - Late Editie

Excuusbrief

De officier van justitie is van mening dat het gedrag van de jongen niet door de beugel kan. "De belediging zorgde voor veel verontwaardiging en het moet duidelijk zijn dat dit niet getolereerd wordt." In zijn voordeel spreken dat hij zelf al een excuusbrief heeft geschreven, en dat hij niet eerder in aanraking is geweest met politie.

De jongen krijgt van de officier van justitie een alternatieve straf opgelegd. Dat zal een werk- of leeropdracht zijn. Omdat hij minderjarig is, doet het OM geen verdere mededelingen over de invulling van deze straf. Eerder kreeg de verdachte van FC Twente al een stadionverbod.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.