Terug

Volg Hart van Nederland

Voetballer Jayden Oosterwolde schopt tegen hoofd fan bij Turkse relwedstrijd

Voetbal

18 mrt 2024, 17:08

De Nederlandse profvoetballer Jayden Oosterwolde heeft zich tijdens een verhitte wedstrijd in de Turkse competitie fel verdedigd tegen een groep agressieve supporters. Op videobeelden is te zien hoe de Fenerbahçe-verdediger een veldbestormer die op de grond ligt vol tegen zijn hoofd trapt.

De vlam sloeg zondagavond volledig in de pan toen de club van Oosterwolde in de slotminuten een 3-2-overwinning bij Trabzonspor uit het vuur sleepte. Woedende fans van de thuisploeg bestormden het veld en vielen de feestvierende spelers van Fenerbahçe aan. Deze verdedigden zich door te schoppen en te slaan.

Oosterwolde was niet de enige speler die zich met hand en tand verzette tegen de belagende hooligans. De Belgische international Michy Batshuayi, die het winnende doelpunt voor Fenerbahçe maakte, gaf een fan van Trabzonspor een karatetrap en de Nigeriaanse international Bright Osayi-Samuel sloeg een supporter. Keeper Dominik Livakovic van Fenerbahçe kreeg een klap in zijn gezicht.

Let op: de video in het onderstaande X-bericht bevat schokkende beelden.

25 jaar

De actie van Oosterwolde zorgde voor veel reacties op sociale media. "In Nederland krijg je hier 25 jaar voor", schreef iemand. Een ander suggereerde: "Je moet hem schorsen voor het leven."

Anderen sprongen juist voor de geboren Zwollenaar in de bres. "Er komen supporters met messen het veld op en willen de spelers aanvallen. Maar als Oosterwolde zichzelf verdedigt dan is het ‘over de schreef gaan’."

'Onaanvaardbaar'

De Turkse voetbalfederatie (TFF) noemde de gebeurtenissen "onaanvaardbaar" en liet in een verklaring weten dat "de noodzakelijke strafrechtelijke sancties opgelegd zullen worden aan degenen die verantwoordelijk zijn voor deze incidenten".

Ook voorzitter Gianni Infantino van wereldbond FIFA veroordeelde het gedrag van de supporters en eiste straffen voor de daders. "Onaanvaardbaar geweld waarvoor geen plaats is in onze sport", meldde hij op Instagram. "Alle spelers moeten met een veilig gevoel de sport kunnen beoefenen die wereldwijd zoveel mensen vreugde geeft."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.