Terug

Volg Hart van Nederland

Ouders glunderen om Champions League-debutant Ian Maatsen: 'Wie had dat gedacht?'

Voetbal

20 feb 2024, 21:05

De Nederlandse voetballer Ian Maatsen maakt dinsdagavond zijn Champions League-debuut voor de Duitse topclub Borussia Dortmund. Hij doet dit uitgerekend in Eindhoven tegen PSV, waar de vleugelspeler als kind zelf drie jaar lang in de jeugdopleiding zat. Vader Edward en moeder Wendy uit Vlaardingen zijn beretrots.

Op het veld van SV CWO in Vlaardingen, de amateurvereniging waar Maatsen op vijfjarige leeftijd zijn eerste stappen op het gras zette, trekt Edward de herinneringendoos open. "Het blijft altijd bijzonder om hier terug te komen. Zeker als je bedenkt wat er vanavond gaat gebeuren. Ian heeft hier maar een paar maanden gespeeld, want daarna moesten we naar Feyenoord. Maar we hebben hier een mooie tijd gehad, net als overal eigenlijk."

Omweg naar de top

Bij Feyenoord lijkt de carrière van Maatsen al vroeg te eindigen, als hij als jong jongetje uit de jeugdopleiding van de Rotterdammers wordt gezet. Maar bij stadgenoot Sparta krabbelt hij net zo snel weer op. PSV meldt zich, en als de vleugelflitser ook daar opvalt komt het grote Chelsea aankloppen. Via verschillende clubs in Engeland komt hij deze winter terecht bij de Duitse grootmacht Borussia Dortmund.

Met een oude teamfoto op haar telefoon staat ook moeder Wendy al snel te glunderen. "Hier is 'ie 6 of 7. En vanavond Champions League. Wie had dat gedacht?" Het bekende Champions League-thema zorgt al voor de wedstrijd voor kippenvel bij de trotse ouders. "We hoorden het vaak genoeg als hij FIFA aan het spelen was. Maar we hadden nooit gedacht dat hij daar als voetballer ook mee te maken zou gaan krijgen", aldus Edward.

Als Maatsen dinsdag voor het eerst zijn opwachting maakt in het miljoenenbal, zitten zijn ouders uiteraard op de tribune.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.