Volg Hart van Nederland

Zinderende wedstrijd tussen Utrecht en Go Ahead om Europees voetbal

Voetbal

26 mei 2024, 20:00

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles om Europees voetbal is ongelofelijk spannend. In de negentigste minuut werd de wedstrijd tussen Utrecht en Go Ahead tijdelijk gestaakt vanwege ongeregeldheden. Scheidsrechter Allard Lindhout besloot daartoe nadat supporters van beide clubs vuurwerk naar elkaar hadden gegooid. FC Utrecht stond toen met 1-0 voor. Europees voetbal hangt af van deze wedstrijd.

Go Ahead Eagles-supporters hadden nog hoop en keken gespannen naar de wedstrijd. Dat zie je in de video bovenaan.

Lindhout stuurde beide teams naar de kleedkamers. Na tien minuten kwamen de elftallen weer naar buiten voor het vervolg. Direct daarna maakte Go Ahead Eagles een achterstand ongedaan: 1-1. Via een eigen goal van FC Utrecht Een doelpunt van FC Utrecht in de verlenging werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 117de minuut scoorde Go Ahead de 1-2.

Go Ahead Eagles bereikte vrij verrassend de finale van de play-offs voor deelname aan Europees voetbal. De Deventenaren speelden in 2015 voor het laatst in Europees verband dankzij een hoge ranking op de Fair Play-ranglijst. Voor Utrecht zou het de eerste Europese deelname zijn sinds 2019.