Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoord-fans opgelet: iconische stadionlampen De Kuip worden geveild

Feyenoord-fans opgelet: iconische stadionlampen De Kuip worden geveild

Voetbal

6 dec 2022, 17:24

Vanaf vandaag is het mogelijk om een historisch stukje van De Kuip in huis te halen. Supporters kunnen bieden op de oude lampen uit de lichtmasten van het station. Met de veiling krijgen Feyenoorders een unieke kans om de collectors items te bemachtigen.

In totaal gaan er 200 lampen onder de virtuele hamer. De biedingen lopen voorlopig van 150 tot 500 euro. Om mee te doen moet je dus minimaal honderden euro's op tafel leggen. Fans hebben tot 12 december de kans om een bod te plaatsen op de site van Match Worn Shirt. De opbrengst van de veiling gaat naar de Feyenoord Foundation.

Iconische lichtmasten

De oude lampen zijn na 30 jaar vervangen en De Kuip is inmiddels voorzien van nieuwe ledverlichting. De geveilde lampen zijn ongeveer 15 kilogram per stuk en worden geleverd met een echtheidscertificaat. De lichten kunnen helaas niet meer aangesloten worden.

Onder het licht van de stadionlampen vierden Feyenoord afgelopen decennia verschillende successen. Daarnaast was het stadion het decor van verschillende evenementen en concerten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.