Terug

Volg Hart van Nederland

FC Utrecht-trainer Fraser grijpt speler bij de keel en stapt op: 'Herken mezelf niet'

FC Utrecht-trainer Fraser grijpt speler bij de keel en stapt op: 'Herken mezelf niet'

Voetbal

14 dec 2022, 16:38

Trainer Henk Fraser is per direct opgestapt bij FC Utrecht. De coach heeft de samenwerking eigenhandig opgezegd wegens "grensoverschrijdend gedrag" van zijn kant. Hij zou naar verluidt tijdens een training de Duitse speler Amin Younes bij de keel hebben gegrepen.

Het incident vond zaterdag plaats op het trainingsveld. "Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn", aldus Fraser op de website van de club. Om die reden is hij opgestapt. "Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen."

'Direct eens'

"Bij FC Utrecht gelden, zoals bij elk bedrijf en zoals in de gehele maatschappij, bepaalde normen en waarden", aldus algemeen directeur Thijs van Es. "Soms, in het heetst van de sportieve strijd, worden de randen daarvan opgezocht. In dit geval is door Henk gedrag vertoond dat over de grens van het geoorloofde gaat, waarover we het direct eens waren, waardoor hij deze beslissing heeft gemaakt." Het was pas het eerste seizoen bij FC Utrecht voor de 56-jarige trainer. Momenteel staat de ploeg op de zevende plaats in de eredivisie. Na een moeizame start van het seizoen ging het elftal veel beter presteren. Het dienstverband van Fraser bij FC Utrecht heeft veertien wedstrijden geduurd, waarvan er zeven gewonnen werden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.