Terug

Volg Hart van Nederland

Bayern München geeft Daley Blind kans op eerherstel

Voetbal

5 jan 2023, 21:19

Daley Blind is officieel speler van Bayern München. De Oranje-international heeft een contract tot en met het einde van het seizoen ondertekend, meldt de Duitse club. Blind doorstond donderdag de medische keuring en gaat vrijdag al mee op trainingskamp naar Doha (Qatar).

"Ik kan bijna niet wachten om hier te spelen", zegt Blind op de website van Bayern. "We hebben het belangrijkste deel van het seizoen nog voor de boeg. Bayern München kan elke prijs winnen. De honger naar titels bij deze club was cruciaal bij het maken van mijn beslissing. Ik hoop dat ik met mijn ervaring Bayern München kan helpen."

Contract ontbonden

De 32-jarige multifunctionele linksback liet vorige week zijn contract bij Ajax ontbinden, nadat hij voor het WK zijn basisplaats was kwijtgeraakt. Trainer Alfred Schreuder stelde Owen Wijndal op als linksback. Ook Calvin Bassey en de rechtsbenige Devyne Rensch kregen de voorkeur boven de voetballer die zeven keer kampioen werd met Ajax. Blind leek op weg naar Royal Antwerp FC of Real Sociedad, totdat Bayern München zich rond de feestdagen meldde.

De koploper van de Bundesliga was nog op zoek naar een linkerverdediger. Lucas Hernandez is lang uitgeschakeld vanwege een zware knieblessure die hij op het WK heeft opgelopen. Alphonso Davies is daardoor de enige fitte linksback in de selectie van trainer Julian Nagelsmann. De ervaren Blind heeft andere kwaliteiten dan de snelle Canadees, maar bij Bayern München zien ze zijn komst als een buitenkans.

"We zijn verheugd dat Daley ons team komt versterken", aldus technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern. "Daley is een veelzijdige verdediger die zowel links als centraal kan spelen. Hij heeft grote internationale ervaring en leiderschapskwaliteiten. Ik weet zeker dat hij ons zal helpen."

Talloze landstitels

Blind genoot zijn opleiding bij Ajax en debuteerde eind 2008 in de hoofdmacht. Na een verhuurperiode bij FC Groningen in het seizoen 2009-2010 veroverde hij met Ajax vier landstitels op rij. Blind verhuisde in de zomer van 2014 naar Manchester United, maar keerde vier jaar later terug in Amsterdam. De verdediger werd in zijn tweede periode bij Ajax drie keer kampioen en won twee keer de KNVB-beker. Blind was een belangrijke schakel in het elftal dat in 2019 bijna de finale van de Champions League bereikte.

De laatste jaren voetbalt Blind met een defibrillator, na hartproblemen. Bij Bayern treft hij met met Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui drie oud-ploeggenoten van Ajax.

Op het WK in Qatar was Blind basisspeler. De verdediger speelde in de na strafschoppen verloren kwartfinale tegen Argentinië zijn 99e interland.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij VI Vandaag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.