Terug

Volg Hart van Nederland

Voetballer Beugelsdijk had knobbeltje in teelbal

Voetballer Beugelsdijk had knobbeltje in teelbal

Voetbal

7 sep 2023, 10:28

Voormalig ADO-speler Tom Beugelsdijk moest in de tweede helft van het vorige seizoen een knobbeltje in zijn teelbal laten verwijderen. Hij moest daardoor een groot deel van die seizoenshelft missen en vertelt nu voor het eerst aan Omroep West waardoor dat kwam.

"Ik liep er al best een tijdje mee, maar dacht steeds: dat gaat wel weer over of weg", vertelt de voetballer aan de omroep. "Totdat ik besloot naar de dokter te gaan. Die vertrouwde het niet. Daarna kwam ik in de medische mallemolen terecht." De artsen vertelden hem dat het knobbeltje zaadbalkanker zou kunnen zijn.

Iets meer dan een jaar geleden werd de voetbalwereld opgeschrikt door het nieuws dat Louis van Gaal lijdt aan prostaatkanker. "Er ging een rilling over me heen":

Superfan Marcel geschokt na slecht nieuws Louis van Gaal
1:11
Superfan Marcel geschokt na slecht nieuws Louis van Gaal

"Toen de dokter dat zei, schrok ik me wild. Natuurlijk hoeft het dat niet te zijn, maar je leven staat even stil. Ik ben nog jong en heb twee jonge kinderen. Een doemdenker ben ik niet, maar er flitst toch van alles door je hoofd."

Goedaardige cyste

"Ik had daarna de keuze om een stukje van knobbeltje op kweek te zetten of het volledig weg te laten halen om daarna te vernemen wat het was. Ik heb gekozen voor het laatste. Gelukkig kon ik relatief snel worden geholpen. Maar die periode na de operatie waarin ik moest wachten op de uitslag was slopend."

Dan komt de uitslag: het blijkt om een goedaardige cyste te gaan. Goed nieuws, maar voetballen kan hij dat seizoen niet meer. "De onderzoeken, de operatie, het wachten op de uitslag en het herstel duurden weken. Daarin kon ik niet trainen en spelen."

Gelukkig mag hij nu gewoon weer sporten. Volgens de omroep staat hij ervoor open om weer terug te keren bij ADO Den Haag, al gaf directeur van de club Joris Mathijsen in augustus aan dat dat geen optie is. "ADO is en blijft mijn club en ik denk dat ik met mijn ervaring best wat had kunnen betekenen voor dit jonge ADO in opbouw. Maar het is zoals het is", zegt van Beugelsdijk daarover.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.