Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen stadionverboden uitgedeeld na ongeregeldheden bij AZ

Voetbal

25 mei 2023, 21:24

Na de ongeregeldheden rond de Conference League-wedstrijd van AZ tegen West Ham United, vorige week donderdag, zijn 43 stadionverboden uitgedeeld. De club uit Alkmaar verloor die wedstrijd en direct daarna bestormden fans de hoofdtribune van het AFAS Stadion.

De fans zaten achter het doel van AZ en braken door een hek. Daarna renden ze naar de Britse fans die juichten omdat hun club de finale had gehaald. Er werden flink wat klappen uitgedeeld. Enkele spelers van West Ham, onder wie aanvoerder Declan Rice, sprongen over de boarding om hun supporters te helpen.

Minstens 14 aanhoudingen

43 supporters "die betrokken waren bij de misdragingen rondom de Europese halve finale in Alkmaar" hebben dus nu een stadionverbod gekregen, zegt AZ in een statement. De club sluit niet uit dat er nog meer lokale stadionverboden worden opgelegd. "Los van dit besluit vanuit de club, is het strafrechtelijk onderzoek door de autoriteiten nog volop gaande", aldus de Alkmaarse club. Inmiddels zijn minstens 14 mensen opgepakt.

Aankomende zondag speelt AZ tegen PSV. De club overlegt nog met de gemeente en politie over hoe dat veilig georganiseerd kan worden. "Uitgangspunt is hierbij dat de vele duizenden goedwillende AZ-supporters een plezierig wedstrijdbezoek moeten kunnen ervaren", vindt de club.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.