Terug

Volg Hart van Nederland

Spakenburg maakt zich op voor wedstrijd van de eeuw: 'Misschien gaan we Europa in'

Voetbal

29 mrt 2023, 19:13

Spakenburg is druk met de voorbereidingen voor de halve finale tegen PSV, in de KNVB-beker. De wedstrijd is pas volgende week, maar in het dorp klinkt het getimmer aan extra tribunes voor de wedstrijd en op de markt liggen blauwe koeken met het logo van de club erop.

"Het begint wel te kriebelen ja", zegt een voorbijganger op de markt. De wedstrijd aankomende dinsdag is het gesprek van de dag in het dorp. "Het zou heel bijzonder zijn", zegt een andere marktbezoeker. De bakker heeft er in ieder geval vertrouwen in: "Dan gaan we daarna de finale spelen in de Kuip en dan gaan we Europa in"

En er zijn meer mensen die niet kunnen wachten, ziet Frank Hartog van SV Spakenburg. Hij is druk met de opbouw van nieuwe tribunes, waarmee ruim duizend extra plekken worden gecreëerd. "Afgelopen maandag was de laatste ronde kaartenverkoop. Dan staan ze om kwart voor vijf al te wachten voor een kaartje, terwijl de verkoop om zeven uur begint. Dat zegt wel wat."

Hoe Spakenburg toeleeft naar de halve finale, zie je in onderstaande reportage.

Spakenburg leeft toe naar wedstrijd van de eeuw: 'Misschien gaan we Europa in'
1:47
Spakenburg leeft toe naar wedstrijd van de eeuw: 'Misschien gaan we Europa in'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.