Terug

Volg Hart van Nederland

Politie: kampioensfeest Feyenoord goed verlopen, 21 aanhoudingen

Voetbal

15 mei 2023, 22:44

Het kampioensfeest van Feyenoord in het centrum van Rotterdam is rustig, feestelijk en zonder grote incidenten verlopen. De politie hield 21 mensen aan voor relatief kleine vergrijpen zoals het afsteken van vuurwerk, openbare dronkenschap of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Twee politiemensen hebben gehoorschade opgelopen door vuurwerk. "Zij zijn voor een controle naar het ziekenhuis gebracht", aldus de woordvoerder. Het overgrote deel van de feestvierders verliet, nadat de huldiging eindigde, om 13.00 uur het centrum van de stad. Kort na de huldiging begonnen schoonmaakploegen van de gemeente al met het opruimen van de Coolsingel.

Feyenoord is maandag op het bordes van het stadhuis in Rotterdam door tienduizenden supporters toegejuicht bij de huldiging. Dankzij de Stichting Ambulancewens konden daar ook zieke fans bij zijn:

Zieke Feyenoordfans toch bij huldiging
1:14
Zieke Feyenoordfans toch bij huldiging

Op kleinere schaal

De Mobiele Eenheid (ME) voerde eerder op de middag een charge uit op de Korte Lijnbaan in het centrum. Een dreigende confrontatie tussen twee rivaliserende groepen was de aanleiding. "De groepen zijn uiteengedreven, waarna de rust snel terugkeerde", aldus de politie.

Op enkele evenementenlocaties in het centrum, zoals op het Stadhuisplein, ging het feest nog door. In andere delen van het centrum werd in kroegen en terrassen op kleinere schaal het kampioensfeest verder gevierd. Ook op die plekken waren er weinig vervelende incidenten.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.