Terug

Volg Hart van Nederland

Oud-profvoetballer Youri Petrov (48) overleden

Oud-profvoetballer Youri Petrov (48) overleden

Voetbal

30 apr 2023, 17:34

Youri Petrov, voormalig Eredivisie-speler, is op 48-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn voormalig club RKC Waalwijk op Twitter. Het is onduidelijk waar de voetballer aan is overleden.

"Wij wensen nabestaanden veel sterkte", schrijft de club bij een foto van de speler.

Volgens Russische en Oekraïense media is de man overleden in een hospice in Nederland.

Petrov voetbalde naast RKC ook bij FC Twente. Hij debuteerde in 1991 als profvoetballer voor Dnipro uit Oekraïne. Daarna speelde hij ook nog voor Spartak Moskou en Lokomotiv Moskou. In 1994/1995 maakte hij de overstap naar RKC Waalwijk.

Daar bleef hij niet lang. In 1995 verhuisde hij naar FC Twente. Met FC Twente eindigde hij in 1997 als derde in de Eredivisie. Daarna ging hij weer terug naar RKC Waalwijk. Uiteindelijk beëindigde hij in 2008, na 2 jaar bij FC Volendam, zijn carrière als prof.

Drankprobleem

De voetballer kampte met een drankprobleem. Volgens de Telegraaf moest de aanvaller bij FC Twente vertrekken na drankmisbruik.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.