Terug

Volg Hart van Nederland

Orkun Kökçü voor recordbedrag van Feyenoord naar Benfica: 'Kunnen niet trotser zijn'

Voetbal

10 juni 2023, 19:02

Orkun Kökçü, de aanvoerder van Feyenoord, heeft een contract voor vijf jaar ondertekend bij de Portugese kampioen Benfica. Met deze transfer is naar verluid 25 miljoen euro gemoeid, een evenaring van het recordbedrag voor de verkoop van een Feyenoord-speler. Dit bedrag kan nog met 5 miljoen euro toenemen door bonussen.

Kökçü (22) maakte de overstap naar Benfica na gesprekken met zijn voormalige Feyenoord-collega Fredrik Aursnes, die vorig jaar naar de Portugese club vertrok. De club staat onder leiding van voormalig PSV-trainer Roger Schmidt. Op sociale media laat Feyenoord weten dat ze 'niet trotser konden zijn' op de vertrekkend aanvoerder.

De middenvelder werd begroet door een grote groep Portugese journalisten toen hij zaterdag op het vliegveld van Lissabon aankwam. Kökcü wilde zijn transfer snel afronden, omdat hij zich komende week moet melden bij de nationale voetbalploeg van Turkije, dat tegen Letland en Wales moet spelen in de EK-kwalificatie.

Aanvoerder

De in Haarlem geboren Kökçü verliet in 2014 de jeugdopleiding van FC Groningen om zich bij Feyenoord te voegen. Hij maakte zijn debuut voor de Rotterdamse club in 2018 en werd vorig seizoen aanvoerder. Kökçü leidde Feyenoord naar hun eerste landstitel sinds 2017. Hij speelde in totaal 173 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 32 doelpunten maakte.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.