Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje-internationals dreigen opnieuw SBS te boycotten na 'kritisch' interview

Voetbal

3 apr 2024, 11:32

De internationals van het Nederlands elftal dreigen opnieuw SBS te boycotten vanwege een 'te negatief en te kritisch' interview, dat meldt Valentijn Driessen dinsdagavond bij Vandaag Inside.

De aanleiding voor de mogelijke boycot is een interview van Noa Vahle met Georginio Wijnaldum, waarin Vahle vragen stelde over de leefomstandigheden van Wijnaldum in Saudi-Arabië, waar hij momenteel voetbalt. Het interview werd achteraf als te kritisch en negatief ervaren.

Daarnaast lijkt het erop dat Hélène Hendriks ook niet meer op medewerking kan rekenen van de Oranjespelers.

Eerdere boycot

Het SBS-programma Vandaag Inside werd al eens eerder geboycot. De VI-mannen staan bekend om hun uitgesproken meningen en soms snoeiharde gesprekken over voetbal, maar ook maatschappelijke discussies. Volgens de voetballers van het Nederlands Elftal zijn ze daarin te ver gegaan. De druppel was des tijds een opmerking van Derksen, die een vergelijking maakte tussen rapper Akwasi en Zwarte Piet.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.