Terug

Volg Hart van Nederland

Ongeloof na staken wedstrijd FC Groningen-Ajax: kinderen in tranen en woedende fans

Voetbal

14 mei 2023, 16:53

Voetbalfans reageren vol ongeloof over de beslissing om de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax te staken. Dat gebeurde zondagmiddag nadat vuurwerk op het veld terecht kwam en een supporter de wedstrijd verstoorde. Een kind staat huilend op de tribune, anderen zijn woedend: "Voetbalplezier kapot".

"2 uurtjes heen, 9 minuten voetbal & 2 uurtjes terug. KNVB bedankt", omschrijft Sylvan de zondagmiddag op Twitter. Na enkele minuten werd de wedstrijd voor het eerst stilgelegd. Scheidsrechter Jeroen Manschot hervatte het duel na een kwartier. Kort daarna gooiden supporters van Groningen weer vuurwerk op het veld.

Is dit nou de oplossing?

Nieuwe regels van de KNVB schrijven voor dat spelers tijdelijk naar binnen moeten als er iets op het veld wordt gegooid. Als dit nog een keer gebeurt, wordt de wedstrijd definitief gestaakt. Het zorgt voor woede op sociale media.

"Met deze regels zijn de kwaden de baas en de goeden altijd de dupe. Moet echt anders", schrijft Hans. "Geld nodig voor fysieke meldplicht. De kwaden uitbannen. Anders gaat het voetbalplezier kapot." Werner vraagt zich af hoe het nu verder moet. "Mensen betalen €45 euro per kaartje tegen Ajax en krijgen 10 minuten(!!!!!) voetbal. Niemand krijgt zijn geld terug en iedereen zijn middag is verneukt door een handjevol klootzakken die het verpesten. Is dit nou de oplossing?"

Inmiddels heeft Ajax laten weten dat supporters die mee waren gereisd naar FC Groningen hun geld terugkrijgen.

Op beelden is te zien dat kinderen in tranen waren nadat de wedstrijd was gestaakt:

Regels aanscherpen

Minister van Justitie, Dilan Yeşilgöz, zei onlangs al tegen Hart van Nederland dat ze eraan denkt om de regels in voetbalstadions aan te scherpen. Ze overweegt dezelfde maatregelen als nu in Engeland gelden. Daar worden voetbalsupporters die zich misdragen niet alleen bestraft met lange stadionverboden, maar ook met celstraffen en boetes. De minister denkt ook aan alcoholverboden en vaste zitplaatsen. Binnenkort wil ze een beslissing nemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.