Terug

Volg Hart van Nederland

Primeur: Ajax-vrouwen naar kwartfinale Champions League

Primeur: Ajax-vrouwen naar kwartfinale Champions League

Voetbal

30 jan 2024, 23:00

De voetbalsters van Ajax hebben zich na een spannende slotfase in de Johan Cruijff ArenA tegen AS Roma als eerste Nederlandse ploeg ooit geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League.

In de Johan Cruijff-ArenA wisten de Amsterdammers met 2-1 van Roma te winnen. En dat verzekert de Ajax-speelsters van een plek in de kwartfinale van de Champions League. De ploeg van trainster Suzanne Bakker won dankzij een laat eigen doelpunt van Roma-verdedigster Zara Kramzar.

Ajax verloor het uitduel met Roma eind 2023 met 3-0, mede door twee treffers van aanvalster Valentina Giacinti. De international van Italië verscheen dinsdagavond in Amsterdam opnieuw op het veld, maar kon dit keer niet het verschil maken. Zo'n 15.000 toeschouwers zagen hoe Ajax zich plaatste voor voor de laatste acht, samen met poulegenoot Paris Saint-Germain.

Afgelopen seizoen werden de dames van Ajax nog landskampioen, maar een officiële huldiging bleef uit, tot verontwaardiging van fans. Izzy deed zelfs nog een oproep:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.